• Tippek háton lévő pattanások ellen

    Mi okozza és hogyan mulaszthatod el őket? Kattints a válaszokért!

  • Koreai bőrápolás haul

    Szuper K-Beauty újdonságok érkeztek a Dm-be. Részletes beszámoló következik! (x)

  • Dry brushing – a cellulit gyilkos

    Igazi szárazkefe masszázs fanatikus vagyok. El is mesélem, miért!

  • LED-fény-terápiával az üdébb, feszesebb bőrért

    Segítségével nemcsak szalonban, de akár otthon, a kanapén fekve is …

  • Szőrtelenítés – otthon vs. szalonban

    A tartós megoldásokról Kocsis-Barna Andrea, vezető esztétikai szakasszisztenst faggattam.

  • Az új Purito Daily Go-To 50 SPF fényvédő nagyító alatt

    Szeptember közepe óta volt szerencsém tesztelni ezt a vadiúj hibrid fényvé…

  • 6 bőrszépítő szuperétel

    Banán 

    C-, A- és B6-vitamin tartalma erőssé, rugalmassá teszi, 75%-os víztartalma pedig hidratálja a bőrt. Könnyen emészthető, nyugtatja a gyomrot és az idegeket, javítja a hangulatot, melyek mind ahhoz járulnak hozzá, hogy szép legyél. Habár magas a szénhidrát tartalma, a glikémiás indexe alacsony, ezért tökéletes, energialöketet adó snack. Az egészséges körmökhöz és loknikhoz nélkülözhetetlen szilikonból is jócskán van benne.  

    Tipp: Cukor helyett remek édesítő süteményekbe, desszertekbe is. Csak pépesítsd, és keverd a tésztához! 

    Mandula 

    Minden nap egy maroknyit rágcsálj el belőle (többet ne, mert sajnos egyeseknél pattanást okozhat), így olyan bőrszépítő tápanyagokkal jutalmazod a szervezeted, mint az E-és B-vitaminok, kalcium, magnézium, folsav, cink és szelén. Hatására bársonyosan puha, hidratált lesz a bőröd, és a ráncképződési folyamatot is lelassíthatod. A legideálisabb, ha éjszakára beáztatod a másnapi adagod, ugyanis így könnyebben emészthetővé válik, a víz ráadásul “aktiválja” a benne található hasznos tápanyagokat, amelyek ezáltal hatékonyabban felszívódnak a szervezetben.  

    Tipp: Fogyaszthatsz mandulatejet, – lisztet és -vajat is. Ha van időd, ezeket akár otthon el is készítheted, a youtube-on rengeteg videót találsz arról, hogy hogyan. 

    Csicseriborsó 

    Ha felnőttkori pattanásokkal küzdesz, a humusz alapanyagául szolgáló csicseriborsót mindenképp építsd be az étrendedbe. Magas fehérje, kalcium, magnézium, C-, A- és K-vitamin tartalma mellett cinkben is bővelkedik, mely szabályozza a bőr zsírtermelését és harmonizálja a hormonok működését, így messzire elkerülheted az önbizalomromboló csúfságok kialakulását.  

    Tipp: Csicseriborsólisztből és egy kis vízből pakolást is készíthetsz, ami szintén segít megtisztítani a bőrt a pattiktól és csökkenti a zsírosságot. 

    Avokádó 

    11 féle vitamin és 17 féle ásványi anyag található benne. Gazdag többek között E- és A-vitaminban, valamint B-vitaminokban, ez utóbbiak közül például niacinban, mely segíti a sejtek regenerálódását, csökkenti a bőr pirosságát és a gyulladást, ami rosaceásoknak különösen áldásos. Magas olaj- és többszörösen telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően belülről hidratálja és tölti fel a bőrt, megelőzi a pattanások, ráncok kialakulását.  

    Tipp: Fél avokádó (2 gramm protein, 132 kcal) naponta pont elég. Ne ess túlzásokba! Készíts belőle smoothie-t vagy keverj guacamole-t, és kend teljes kiőrlésű pirítósra! 

    Szardínia 

    A legjobb választás a halak közül, ha szép bőrt szeretnél. Olyan gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakban bővelkedik, mint az EPA (eikozapentaénsav), ami védi a kollagént és csökkenti azoknak a hormonoknak képződését, melyek a pórusokat eltömítő faggyú túltermelődésért felelősek. Szelénben is gazdag, mely fenntartja a bőr rugalmasságát és segíti a sebgyógyulást.  

    Tipp: A szardínia az egyik legbiztonságosabb halféle, ha a higannyal való szennyezettségtől tartasz.  

    Gránátalma 

    Igazi fiatalító szupergyümölcs. Rengeteg antioxidánst tartalmaz (háromszor annyit, mint a zöld tea vagy a vörösbor), így hatékonyan óv az idő előtti ráncosodástól, támogatja a bőr természetes védekezőképességét és serketni a hajnövekedést. Fokozza a kollagén és elasztin termelődését, gyulladáscsökkentő és vértisztító, ezáltal a pattanások is megelőzhetőek vele.

    Tipp: Szórd a müzlid, salátád tetejére, egyszerűen kanalazd ki a magokat, vagy citromfacsarón facsard ki a levét. Isteni! 

    Szép bőrt, szép napot nektek!

    Peonilla xx

    Fotók: Unsplash

    A cikk a Wellness magazin 2016/02. számában is megjelent.

    Follow:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük