• Hatóanyag kisokos – mit mivel kombinálj?

  Ha nem tudod mit mivel szabad együtt, egy rutinban használni, akkor ez a …

 • Feszes test 1×1

  A karcsú test önmagában kevés, ha közben fakó, rugalmatlan és cellulitos a …

 • Virágporral a ráncok ellen?

  Mindössze 20 gramm nyers virágporban annyi a tápanyag, mint közel egy kiló …

 • 4+1 hiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz a bőrápolá…

  Ha használsz micellás vizet, fényvédőt vagy többféle ható…

 • Csodás bőr egyetlen éjszaka alatt

  Télen előbb-utóbb mindannyian szembesülünk a száraz, húzódó, …

 • Top 3 bőrfiatalító jógapóz

  A jóga számtalan jótékony hatása mellett fiatalítólag hat …

 • 3 tipp a dús, tökéletesen ívelt szemöldökért

  Gondoltad volna, hogy jobban felismerhetőek vagyunk a szemöldökünkről, mint a szemünkről? Pedig egy nemrégiben végzett kutatás ezt igazolta. Amellett, hogy a szemöldök az identitásunk része, képes fiatalabbá és vidámabbá varázsolni bármilyen arcot. Tehát nem érdemes elhanyagolni, főleg, hogy ma már rengetegféle szemöldökszínező és -formázó termék kapható: ceruza, filc, wax. Ember legyen a talpán, aki tudja követni, melyik mire való. Sorra vettem néhány gyakori szemöldök gondot, és máris segítek, hogy megoldást találj rá. 

  Probléma: #túlszedett 

  Véletlenül túlszedted a szemöldököd? Ne aggódj, nem kell zacskót húznod a fejedre.  

  Megoldás: Minden este, lefekvés előtt márts egy fülpiszkálót ricinusolajba, és kend át vele a szemöldököd. Ez a patikában is kapható olaj serkenti a szőrnövekedést, így hamarabb visszanőnek a kitépkedett szálak. Amennyiben azonnali megoldást keresel, egy tiszta, már nem használt szempillaspirál keféjével fésüld át a szemöldöködet. Majd a hiányzó szálak elkendőzéséhez vess be egy ún. szemöldök feltöltő spirált. Ennek előnye egy szemöldökceruzához képest, hogy egy mozdulattal képes kitölteni a réseket, dúsabbnak láttatja a szemöldököd, miközben nagyon természetes hatást kelt. Arra vigyázz, hogy mindig belülről (az orrnyeregtől) kifelé haladj, és ne nyomd rá túlságosan a kefét.  

  Probléma: #keszekusza 

  Akármit csinálsz, mindig össze-vissza állnak a szemöldököd szálai.  

  Megoldás: Miután szemöldökceruzával vagy porral ívet adtál a szemöldöködnek, menj át rajta egy szemöldökformázó wax-szal vagy géllel, mely segít egész napra fixálni a szálakat. Ne vigyél fel belőle túl sokat, utána pedig egy tiszta, nem használt szempillaspirállal ismét tökéletesíts a szálak irányán.  

  Probléma: #aszimmetrikus 

  Az egyik fentebb, a másik lentebb, az egyik dús, a másik ritka? 

  Megoldás: Mérd ki, hol kellene kezdődnie és véget érnie a szemöldöködnek. Ehhez használhatsz vonalzót is. A tökéletes szemöldök az orrcimpával egy vonalban kezdődik, itt legyen a legvastagabb. Az legmagasabban ott kellene ívelnie, ahol az orrcimpádat a pupilláddal összekötő vonal metszi. A vége pedig ott, ahol az orrcimpa és a szemed külső sarka közötti vonal húzódik. Ezt egy világos színű ceruzával be is rajzolhatod. A formát tartva, szedd ki a kósza szálakat, az ív legmagasabb pontjánál azonban légy nagyon óvatos, hiszen ha itt túl sokat szedsz ki, az szélesíteni fogja az arcodat. Kerüld a nagyítós tükör használatát is, mert hajlamos lehetsz túlzásba esni. Ha végeztél, szemöldökfilccel töltsd ki a ritkás részeket. A filc előnye, hogy nagyon precízen rajzolhatod a helyükre az apró szálakat, így könnyebben kialakíthatod a szimmetrikus formát. Ezután jöhet a fixáló wax vagy zselé, és készen is vagy!  

  Extra tipp: Vágd meg! 

  Ha néha kicsit vágsz a szálak hosszából, az összességében dúsabbnak láttatja a majd a szemöldököd. A szemöldökzselé használata után fésüld felfelé a szálakat, és 30 másodpercig hagyd száradni. Majd egy körömvágó ollóval óvatosan vágd le a szemöldök íve fölé érő végeket. Voilá! 

  Szép szemöldököt, szép bőrt! 🙂

  Peonilla xx

  Fotó: Pexels

  A cikk a Wellness magazin 2017/02. számában is megjelent. 

  Follow:

  Vélemény, hozzászólás?

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük